Välkommen!

Vad roligt att ni vill stanna tiden och investera i minnen som aldrig bleknar. Jag skulle vilja veta lite mer om dig och ditt barn men framförallt vill jag berätta mer för dig hur en fotografering med mig går till.

Tillsammans kommer vi fram till i vilken miljö fotograferingen ska utspela sig, vilken känsla vi ska bygga under den stund vi ses. Du väljer själv om du vill ha en hemma fotografering eller om vi ska vara utomhus, Kom gärna med egna förslag på platser nära ditt hjärta annars har jag självklart mina guldkorn. Har ni något eget förslag tar jag gärna emot detta, då besöker jag själv platsen innan vi ska ha vår fotografering, allt för att ljus och fysiska förhållanden ska bli de bästa inför vårt möte. Varje fotografering är unik och vi bygger den tillsammans, efter att jag fått en tydlig bild av vad du vill fånga för ögonblick återkommer jag till dig med en tydlig plan och prisuppgifter. Skulle det vid avtalad tid visa sig att vädret inte är på vår sida så bokar vi självklart om till ett annat tillfälle.


Såhär går en fotografering till

På avtalad tid och plats möts vi upp för fotograferingen, kommer den att ske hemma hos dig har jag varit på ett besök innan för att se hur ni bor för att i största möjliga mån kunna planera fotograferingen utifrån ert hem.

Under er fotografering kommer jag ha ett till stor del dokumentärt arbetssätt för att fånga naturliga rörelser och ögonblick i stunden. Vi kommer att leka, röra oss, få olika uppgifter allt för att finna naturliga stunder där vi fångar bilden.


Samspelet mellan människor och omgivningen är viktigt för bilden men även att skapa stunder som vi kan fånga på bild. Genom ett berättande bildspråk fångar jag det som händer och jag kommer inte i huvudsak vara med och derigera i den scen som utspelar sig.

De naturliga stunderna kommer att blandas med viss posering för att fånga bilder ur speciella vinklar.Från fotograferingen gör jag ett urval av bilderna bearbetar dessa för att föreviga er stund.

"Du har på ett hel otroligt sätt fångat våra barns personligheter på bara ett par timmar! Makalöst..."

—Maria, mamma till barn 1, 9 och 12 år


Fundera på vad ni vill göra med bilderna?

Digitalt webbalbum

Du får tillgång till dina bilder via ett personligt webbalbum. Här kan du välja vilka bilder du vill investera i och spara för framtiden. Bilderna du köper får du tillgängliga i både ett webbanpassat format (lämar sig till sociala medier och hemsidor) och ett större format som du kan använda när du ska framkalla dina bilder. Mitt råd är att framkalla dina bilder, släpp dem fria och lås inte in dom i datorn.

Få ut bilderna på papper

Känslan av att se en bild på riktig. Hålla den i handen kunna använda alla sinnen väcker dina minnen. Se bilden på väggen varje morgon du vaknar eller minnas stunden över en kopp kaffe i matsalen. Stunder är värda att ses och komma fram. Låt bilderna tala till dig från den plats du gillar mest. Vill du ha dina bilder på papper har jag noga utvalda leverantörer som ger den den bästa kvalitén på dina bilder. Vill du även ha hjälp med att få de inramade så ordnar vi självklart det.

Låt dem hänga fritt

Fyll den där bit vägg du har hemma som du alltid velat göra något speciellt med. Eller kanske dags att byta ut den där tavlan som egentligen inte säger dig så mycket till något som talar till ditt hjärta.

Oavset hur du vill hänga dina bilder på väggen så har jag lösningen, Allt från klassiska hängningar till i forma av inglasade bilder i ram, Art Plate collage om du vill ha ett arrangemang för att visa upp flera av era bilder. Art Plate collagen kommer i olika former och utföranden. Allt kan du få veta mera om när vi talas vid.

En bild är mer än tusen ord

Att sitta och bläddra igenom dina bilder i en fotobok tillsammans någon för att minnas det som varit är oroligt fin stund.

Jag har noga valt ut min leverantör för fotoböcker då detta är något jag håller varmt om hjärtat. När ni får många favoriter från er fotografering så är detta ett perfekt sätt att samla era bilder, eller varför inte ge bort i present.

Var ska vi ta dina bilder?

Klicka på bilden för att få veta mer

Hemma, är en känsla

Du sätter nyckeln i dörren, kanske den behöver ett litet lätt knyck för att kunna få upp låset. Allt är som det ska, lukten, ljuden och känslan. Luckan till nyckelskåpet som nästan alltid är öppet. Ljudet av skorna som når golvet i den välbekanta skohögen. Doften som du mött så många gånger. Jag möts av känslan, känslan av att komma hem.

Att fånga sina minnen precis där hjärtat bor. Fånga dom där små detaljerna och känslorna precis där de hör hemma. Genom att blanda ett dokumentärt fotograferande med viss regi skapar vi bilder med rörelse, värme och närhet tillsammans.

Klicka på bilden för att få veta mer

Naturen, mitt andra hem

Känslan när bildörren stängs, du tar det första andetaget innan strax innan du tar det första steget. Du blundar och andas in ännu en gång, andas in känslan av att vara här och nu,

Oavsett var vi är i naturen så har vi den vackraste scenen för bilder, ingen fotostudio slår miljön att få ta bilder utomhus. Det naturliga ljuset och årets alla årstider är alla med och bidrar till magiska bilder. Oavsett vilken säsong vi är i så har jag mina guldkorn för att bygga rät miljö för dina bilder.

När du fått dina bilder ingår alltid

- Introduktionssamtal
- Produktkonsultation
- Personligt utformad fotografering
- Minst två timmar tillsammans med mig
- Ni väjer tempo, jag hänger på
- Personligt digitalt galleri
- Urval på minst 30 bilder
- Alla bilder varsamt bearbetade
- Tre digitalt högupplösta bilder
- Möjlighet att beställa era förstoringar och produkter direkt ur webbutiken, smidigt och enkelt

Vad händer sen?

Efter avslutad fotografering kommer jag ta med mig det vi fångat tillsammans göra ett urval och bearbeta dem, det är två veckors leveranstid tills ni får ta del av vad vi skapat. 

Utifrån det urval av bilderna jag tagit fram och bearbetat kommer ni att kunna välja ut vilka fem bilder ni önskar. Vill ni ha flera bilder utöver de fem som ingår har ni möjlighet att köpa till dessa. Efter ni fått tillgång att ladda ner de bilder ni valt och eventuell betalning är erlagd för extra bilder har ni full rättighet att dela bilderna på sociala medier, egen hemsida, blogg, email m.m. 

Vid köp av extra bilder kan betalning ske via Swish eller faktura. Jag fakturerar idag via vårat familjeföretag PeO Ljungquist AB, vid fakturering ska betalning ske inom 10 dagar. När full betalning erlagd får ni full digital tillgång till bilderna från fotograferingen. 


""Du var (är!) verkligen en sån person man vill ha i en liten låda och plocka fram en mulen dag!""

—Linda, frilansande journalist

Se mer från mig