Platsen

När jag parkerade bilen i närheten av den plats jag valt att fotografera hade jag en dimslöjad sjö med spegelblankt vatten. Utsikten var så slående vacker. När jag gått ur bilen så stannade jag vid sjön och tog in intrycken, när jag vände mig om för att gå därifrån ser jag hur det runt om stranden är fyllt med soppor. Vissa ser ut att ha legat där i flera år. Allt från sopsäckar till engångsgrillar och hundbajspåsar. Kontrasterna var för mig enorma.

När jag sedan befann mig vid fabriken så var min känsla av vårt intrång i naturen så otroligt tydligt. Hur vi manipulerar, bygger och tar något som vi anser vara vårt. Vi tar vår plats och bjuder sedan in naturen att bygga bo i våra konstgjorda fågelholkar men sakta äts våra spår upp och åter tar naturen sin plats när vi inte längre finns kvar.

Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser
Malin Ljungquist, Storytelling fotografering, berättande fotografi, Grimaser