Stort grattis inför ert kommande bröllop!

VISSA DAGAR ÄR DAGAR SOM ÄR LITE UTÖVER DET VANLIGA. TÄNK ATT JUST NU PLANERAR NI INFÖR JUST EN SÅNDAN DAG. EN DAG FÖR KÄRLEK. EN DAG FÖR ER. JUST NU GÅR NI OCH PLANERAR, BYGGER INRE BILDER OM VAD SOM SKA KOMMA. HUR BLIR JUST ERAN DAG. VILKA KOMMER ATT VARA DÄR. VAD SKA VI ÄTA OCH VAD SKA VI HA PÅ OSS. EN DAG BLIR ERA PLANER TILL MINNEN OCH MED TIDEN KOMMER NI ATT VILJA MINNAS TILLBAKA. HUR SKA NI DOKUMENTERA ER DAG FÖR ATT EN DAG KUNNA VÄCKA ERA MINNEN TILL LIV?

Mitt namn är Malin Ljungquist och jag är dokumentärfotograf och genomför fotograferingar i hela Sverige och utomlands. Jag bor i en liten stuga utanför Stora Mellösa och nu när ni ska fira ert bröllop i Östernärke, varför inte ha en fotograf som har koll på alla de bästa smultronställena oavsett årstid. Tillsammans skapar vi minnena från er dag fylld av kärlek.

“"Du var (är!) verkligen en sån person man vill ha i en liten låda och plocka fram en mulen dag!"”Ni väljer tempo jag hänger på

TA MIG MED PÅ ER STORA DAG, EN STUND, EN DAG ELLER PÅ HELA ÄVENTYRET. LÅT MIG FÅNGA SKRATTEN, TÅRARNA OCH MÖTENA MED DEM NI ÄLSKAR.

Jag har en tvåårig fotoutbildning med inriktning på berättande fotografi. Under den tiden började jag dyka ner i konsten om hur du fyller en bild med en berättelse. Hur ska vi berätta er berättelse? Vill ni minnas genom bilder, fotobok eller kanske er alldeles egen minnesfilm?

När jag ser tillbaka bilderna jag har i mina egna fotoalbum fastnar jag inte för hur vi ser ut. Mina minnen väcks av allt som finns även finns där runt om kring. Vad kommer vi minnas av den här tiden om 20 år. Vilka är här nu men som en dag inte längre är med oss, barnen som en gång var så små snart är det deras tur att fira kärleken. Det är detaljerna som skapar berättelsen. Det är detaljerna som väcker minnena och känslorna till liv. Dokumentärfotografi som berättarform har blivit det som fångat mig, jag vill ge inte bara mig själv gåvan av minnen utan även mina barn och barnbarn.

VAD ÄR DOKUMENTÄRFOTOGRAFERING

DEFINITIONEN AV DOKUMENTÄR ÄR - ATT ÅTERGE VERKLIGHETEN. SOM DOKUMENTÄRFOTOGRAF KASTAS HEN IN I HANDLINGEN OCH SKAPAR BILDER UTIFRÅN DET SOM SKER FRAMFÖR DEM. EN DOKUMENTÄRFOTOGRAF SKA HA FÖRMÅGAN ATT KÄNNA IN OCH FÖRUTSE EN SITUATION FÖR ATT SEDAN KUNNA DOKUMENTERA DEN, UTAN ATT INGRIPA ELLER ATT PÅVERKA DET SOM SKER FÖR STUNDEN.


Oavsett vad ni hittar på ert bröllop så är jag med finns jag där, fångar pulsen, känslan och undertonen av vad som är ni. Det ni får med er dokumentärfotografering är berättelsen om er och hur ert dag är. För att konservera och spara till den dagen ni vill minnas.

DET BÄSTA I LIVET ÄR INTE REGISSERAT

genuint. känslofyllt. händelserikt.

PRECIS SÅ SOM DU VILL HA DET - ÄVEN OM DU INTE FÖRSTÅR DET JUST I STUNDEN

En stund i livet.

Under fyra timmar följer jag med er under er dag. Vi fångar guldkornen av er och de ni vill fira er dag tillsammans med.Denna dagen.

Från morgon till kväll. Det här är för dig som vill ha extra allt. Fångar dagens alla ögonblick, du väljer vilka. Helt klart min favorit!Kanske är jag fotografen för er?


Vill du få mer info. Känna om vi har rätt personkemi för att vara fotografen för er på er bröllopsdag. Skicka en förfrågan för mer information om priser och hur vi skräddarsyr en bröllopsfotografering ut efter er dag. Jag genomför ett begränsat antal bröllop varje år och har i dagsläget bokningar två år framåt i tiden. Än har jag möjlighet att boka in bröllop under 2022.


Vid första kontakt kommer jag att ringa upp er så jag kan få veta mer om er och hur ni tänker kring ert bröllop.

Låt mig få veta mer om era planer.


Vissa har planerat klart allt i detalj när de tar kontakt med mig första gången, andra bokar fotograf det första de gör. Berätta gärna hur långt ni kommit med era planer, var ni tänkt vara och om ni redan nu vet hur stor del av bröllopet ni önskar att fånga på bild.Efter en fotografering

Efter en fotografering

“Jag hade förväntat mig ett visst mått av att känna mig själv stel framför kameran blandad med viss oro inför hur man får fyra barn att foga sig efter ”nu ska vi fotas, le och se söta ut”. Mina farhågor visade sig vara totalt waste of time för denna fotografering var ju bara så sprudlande och energigivande. Inte en sekund kände jag mig obekväm eller oroade mig över barnen.”

Det hände någonting med mig när jag blev mamma. Jag fick en drivkraft och motivation att för första gången i mitt liv se till att jag skulle må bra - för att barnen skulle må bra.

Jag kommer inte kunna ge dem allt. Det jag kan ge mina barn kärlek och tid, då hoppas jag att jag är en bit på väg att ge dom förutsättningar att bli trygga och genuina individer.

Det bästa jag vet är att ta med barnen för en stund i skogen, utforska och bara vara. Det är i skogen vi har vårt andra hem.

Jag har ofta en känsla av att jag betraktar världen genom ett fönster och verkligheten susar förbi där utanför. De bilder jag tar går igenom det jag jag ser och det jag känner innan bilden blir skapad. Bilderna kommer från mig och mina erfarenheter. Jag skapar foton på mina minnen av vad jag upplevt och det jag önskar att jag haft.


Jag är en av få familjefotografer i Sverige som inriktar sig helt på det dokumentära berättandet. Det är ett berättande för dig som vill minnas hur det var mer än hur någon såg ut.


Läs mer om mitt fotograferande 

Jag är inte säkert ensam att göra olika saker för att må bra. För vissa är det en kopp kaffe på morgonen för att vakna till, för andra att ta en promenad. En av de saker som blivit en viktig del i mitt liv är kallbad.

Minst en gång i veckan badar jag ute i mitt badkar i trädgården, fyllt med det kallaste vattnet ur vår egen brunn. Något som för många låter helt galet men som blivit en av de saker jag aldrig kommer att sluta med.