I januari 1987 hade Ra Uru Hu (Alan (Robert) Krakower) en ovanlig mystisk upplevelse följt av ett möte med "en röst", en intelligens som var mycket överlägsen allt han någonsin upplevt. Detta möte varade i åtta dagar och nätter under vilket han fick en överföring av information - det som idag är känt som "Human Design Systemet".


1989, efter sitt möte med Rösten, skrev Ra Uru Hu Rave I'Ching, grunden i Human Design som har nyckeln till att låsa upp koden för vår genetik. Som den äldsta av de klassiska kinesiska texterna ( ÖVER TRE TUSEN År gamal) är I'Ching - eller förändringarnas bok EN.


Ra ägnade de kommande 25 åren av sitt liv åt utvecklingen och undervisningen av systemet runt om i världen, HÄR BERÄTTAR rA SJÄLV OM ESSENSEN OCH ANDEN I hUMAN DESIGN översatt av mig oktober 2023.


Human Design Systemet är inte ett trossystem. Det kräver inte att du tror på någonting. Det kräver inte att du tror på mig. Det är inte berättelser. Det är inte filosofi. Det är en konkret karta över att vara. Det är ett logiskt sätt

att se på oss själva.

 

Med Human Design räcker det att bara känna till den grunderna i din design för att göra stor skillnad i ditt liv. Det är att vi fångas av det som finns vid ytan av ironiska med vad det är att vara en människa, att förstå, acceptera vår natur och kosmos omkring oss. Vi är bara på ytan. Det spelar ingen roll hur intelligenta vi är. Det spelar ingen roll vilka etiketter vi fäster till vår intelligens - upplyst eller geni. Det finns en enorm underliggande okunskap om hur våra kroppar fungerar. 

 

Human Design Systemet är en avläsning av din genetiska kod. Genom att kunna detaljera vår naturs mekanik på ett sådant djup är revolutionerande eftersom den avslöjar vår fullständiga natur i alla dess subtiliteter. Det är dock inte nödvändigt för dig att känna till Human Design på djupet. Det är den professionella analytikerns uppgift. Vad detta arbete strävar efter att kommunicera är ytmekaniken i din natur. Det kommer att ge dig grund i ditt liv som omedelbart kommer att göra skillnad i din livsprocess. 

 

Dessa väsentliga sanningar är enkla eftersom de är mekaniska. Sättet som våra gener fungerar på är rent mekaniskt, och i samma ögonblick som vi försöker störa deras funktion går vi ner i ett liv av förvirring, kaos och smärta. I slutändan kommer våra gener att ha sin väg. 

 

Vi är passagerare i dessa kroppar. Vi är medvetna passagerare som upplever livet. Buddha lärde ut att kroppen inte är din. Det är det inte. Men samtidigt är vi helt beroende av det. Detta är tragedin för en sjuk kropp. Vi är helt beroende av våra fordon. Att lära sig att använda dem korrekt ger omedelbart fördelar. Detta är inte komplicerat och det kommer inte att vara i ett komplext språk. Det är väldigt enkelt och väldigt logiskt. Det är tillgängligt för alla i alla åldrar. Det är kunskap för världen. 

 

I min undervisning i Human Design systemet och i utbildningar av Human Design-analytiker har mina elever varierat från fjorton till åttio år gamla. Det finns ingen begränsning och det finns ingen barriär som hindrar någon från att förstå dessa väsentliga sanningar om sig själva. Det här handlar inte om att kategorisera ”Aha, jag är si eller så”. Det här är inte ytterligare ett profileringssystem. Det handlar om att ha möjlighet att göra något med

kunskapen. Det handlar om att kunna agera på systemet och experimentera med dess logik. Detta ger den enastående upplevelsen av att hitta och i slutändan leva sitt sanna liv. 

 

Allt lärande, det vill säga verkligt lärande, tar sju år. Det tar ungefär sju år att förändra nästan alla celler i kroppen (nästan eftersom de flesta av cellerna förändras, men nervcellerna och benen förblir desamma). Vi lever i en

sjuårscykel. I det ögonblick som du börjar komma till din egennatur, i det ögonblick som du tillåter din kropp att leva sitt liv utan motstånd, börjar du en djup process av de konditionering. Sju år senare framträder du, bokstavligen, som en ny varelse: dig själv. 

 

Det är ett av de stora skämten att människor inte får leva ut sina egna liv. Det är för att de inte får leva ut sina egna liv som livet verkar vara en så svår upplevelse för dem. Vi vet att det krävs mycket att vara sig själv. Det är enkelt för någon säga till en annan person att vara dig själv, men för att kunna göra det måste du först veta vem det jaget är. 

 

I mitt professionella arbete har jag nu gett mellan fem och sex tusen individuella läsningar. Var jag än har varit, och oavsett kultur eller land, har jag funnit att det finns en rådande sjukdom. Den sjukdomen är självhat, och

den frodas varhelst du hittar något om dig själv som du skulle vilja förändra. Självhat varierar i intensitet från att vara precis under ytan av medvetandet till att vara fullt utvecklad. Det är den mest mänskliga ironin att självhat

verkligen är malplacerat eftersom de flesta människor inte känner sig själva. De hatar faktiskt fel person. De är faktiskt missnöjda med fel person. 

 

De flesta människor gillar inte sig själva, och de gillar inte sig själva eftersom de verkligen inte vet vilka de är. De flesta människor har aldrig upplevt upplevelsen av att vara sig själva, och inte heller sett skönheten i vad deras

sanna liv innehåller. Det är dags att se att detta inte är, som de gamla hävdar, lidandets planet, utan i själva verket en möjlighet till en härlig medvetenhet. 

 

Human Design handlar inte om garantier eller löften. I och med att du lever ut din egen natur kommer du inte bli den rikaste eller vackraste. Det handlar inte om att vara bättre eller bäst. Det handlar om att vara sig själv. 

 

Livet är en dualitet, och detta uppenbaras genom vår moral. Det kommer alltid att finnas olika upplevelser i livet. Det kommer finnas bra och dåliga upplevelser. Det kommer alltid finnas framgång och det kommer alltid att bli misslyckande. Det är naturen av vad det är att vara människa och att leva ut spektrumet av den mänskliga erfarenheten. 

 

I det ögonblick som du lever ut din egen natur och du kommer in i livet på rätt sätt, då lever du livet som är rätt för dig. Du får rätt karriär och du får rätt relationer. Så du förstår, det spelar ingen roll om du är en framgång

eller inte, för det kommer inte att finnas något lidande, trots ditt tillstånd. Du kommer att leva ut din natur och det kommer att stå klart för dig att det som finns där för dig är rätt för dig. Vad det än kan vara. Först då, äntligen,

kommer det inte att finnas någon del av dig som kan säga: ”Jag önskar att jag kunde vara någon annan eller någon annanstans”. 

 

Vi är överväldigade i vår västerländska kultur med förbättringspropaganda. Samhället ropar "var smalare, klokare, snabbare, rikare. Det finns alla typer av läror som uppmanar oss att följa deras väg. Alla människor lider av generaliseringarnas propaganda. Utan att känna sig själv kan man så lätt gå vilse i denna propaganda. Du behöver inte ändra någonting. Det handlar helt enkelt om att bli dig själv och bli medveten om dig själv. 

 

Human Design System öppnar dörren till potentialen för självkärlek. Att hitta egenkärlek handlar också om att hitta en större kärlek, en kärlek till livet och en kärlek till andra genom förståelse. Genom hela den här boken, i att se dig själv och i att förstå hur du kan leva ut din egen natur. Vara uppmärksam på vikten av det i dina relationer med andra. Så många av våra svårigheter här i livet beror på att vi har stora svårigheter i våra relationer, oavsett om de är våra karriärrelationer eller om de är våra personliga relationer. Det som är sant

för individen, bristande förståelse för den egna naturen, gäller även för relationer. Relationer fungerar utifrån genetiska imperativ baserade på mekaniska lagar. 

 

Att vara dig själv är att föra in i ditt liv de varelser som verkligen är för dig. Denna kunskap handlar om hur du gör det enkelt, så att du också kan dra nytta av bästa möjliga föreningar. Korrekta associationer gör att du inte bara kan ses och förstås av andra, utan låter dig också förstå dem. Som förälder har detta varit en viktig ingrediens för mina barns välmående. 

 

Human Design är logisk, mekanisk kunskap. Det är inte teoretisering eller filosofi. Det handlar om att kunna göra praktiska saker med kunskap som ger praktiska fördelar. Jag hoppas att du gillar den här boken. Njut av det faktum att det verkligen finns kunskap i världen som verkligen är värdefull. Njut av att du också kan vara med och bli en frisk självälskande människa. 

 

RA URU HU